De uitdaging

Tijdens een uitzending van Wie is de Mol werd de server van IDTV overbelast door de vele aanvragen. Hierdoor konden nieuwe gebruikers niet of nauwelijks inloggen en haakte veel actieve gebruikers af.

De oplossing

Onze engineers hebben het systeem goed doorgenomen en hebben besloten om de server load over meerdere Virtuele servers te verspreiden dmv een Load Balancer. Hiermee controleert ons systeem in real time welke server nieuwe bezoekers kan accepter.

De resultaten

Sinds de migratie naar Servermeister heeft de Wie is de Mol app en IDTV geen last meer van trage sessies in hun app. Servers worden automatisch bijgeschaafd wanneer hier behoefte aan is en weer uitgeschakeld op een rustiger moment.

“Onze IT infrastructuur was onverzichtelijk en toe aan vernieuwing om een programma zo populair als Wie is de Mol kunnen lanceren. Servermeister heeft ons goed geholpen om alles inzichtelijk te krijgen en waar nodig verbeterd.”

IDTV

Bekijk andere klankcases

Meer dan 12 jaar ervaring

Wij leveren sinds 2008 veilige en betrouwbare IT oplossingen aan het midden- en kleinbedrijf. Dit doen wij altijd voor een betaalbaar maandbedrag en korte contracten.