fbpx

Aanmaken mailinglijst

Om een mailinglijst te maken, moet u eerst toegang hebben tot het ”E-Mail Menu” van het control panel. Dan klikt u op het “Mailing Lists” pictogram. Er zijn pas lijsten te zien als u op “Create Mailing List” heeft geklikt.

 

 

Voer een naam in voor uw mailinglijst en klik dan op de “Create” toets. U zult dan mee worden terug genomen naar de belangrijkste mailinglijst en uw nieuwe lijst zal in de lijst zichtbaar zijn.

 

Notitie: U kunt geen mailinglijst maken als de naam al bestaat als een POP3 account, autoresponder of forwarder.

 

Aanmelden / Afmelden van E-Mail

 

De server gebruikt de populaire Majordomo mailinglijst software. Normaal gesproken zijn de mailinglijsten uitsluitend in werking gesteld en gevormd door e-mail. U kunt zich op twee manieren aanmelden bij de adressen lijst:

 

1.  Stuur een e-mail naar majordomo@uwdomeinnaam.com en type “subscribe listname” (zonder citaten) in de berichten ruimte.

2.  Stuur een e-mail naar listname-request@uwdomeinnaam.com en type “subscribe” (zonder citaten) in de berichten ruimte.

 

Elke lijst is ook beschikbaar in een samenvatting. Dit betekent dat de berichten worden opgeslagen en dan eens per periode (b.v. per week) worden verstuurd in één groot bericht Dit is nuttig bij grotere lijsten om te verzekeren dat de ontvangers niet die door dagelijkse berichten worden overweldigd. Om te kunnen aanmelden voor de samenvatting, dient u dezelfde procedure te volgen als aanmelden, alleen gebruik dan:

 

1.  “subscribe listname-digest” in plaats van “subscribe listname.”

2.  listname-digest-request@uwdomeinnaam.com in plaats van listname-request@uwdomeinnaam.com

 

De stappen om af te melden zijn hetzelfde als die voor het aanmelden, alleen vervangt u het woord ”subscribe” met “unsubscribe” in de berichten ruimte. Majordomo zal u een e-mail sturen als de aanmelding/afmelding succesvol is. Bovendien kunt u de aanmeldingen lijst bekijken van het control panel.

 

Aanmelden / Afmelden direct in het control panel

 

Via het controle panel kunt u zelf aanmeldingen toevoegen of verwijderen. De ontvangers krijgen op deze wijze van toevoegen geen bevestigingsbericht van Majordomo. Dit betekent dat zij er geen weet van hebben dat zij op de lijst staan, tot iemand het vertelt of de lijst e-mailt.

 

De eerste stap impliceert het selecteren van de lijst die u wilt veranderen. Alle mailinglijsten zijn zichtbaar van het mailinglijsten menu. Klik de “view” link naast de lijstnaam waar u mee wilt werken. U zult dan een box zien die er als de volgende uitziet:

 

 

Een aanmelding toevoegen kunt u doen door te kiezen voor “Add to listname” of “Add to listname-digest” en dan op ”Submit” te klikken. Afmelden kunt u doen door op de checkbox (en) te klikken naast het adres (sen) die u wenst te Verwijderen en dan op “Delete Selected” klikken. Alle aanmeldingen zullen hier ongeacht hoe ze zijn ingeschreven worden toegevoegd aan de mailinglijst (via e-mail of via het control panel).

 

Veranderen van mailinglijst instellingen

 

Het control panel voorziet u van een grafische interface om de Majordomo configuratie te veranderen. Om toegang te krijgen moet u naar de mailinglijst gaan en de “view” link klikken naast de lijst die u wilt veranderen. Bij de bovenkant van het scherm zult u een andere link zien: “Om lijst en instellingen te veranderen, klik hier.” Deze link zal u bij het configuratiemenu brengen.

 

Het configuratiemenu staat u toe om eigenschappen van de mailinglijst te veranderen, met inbegrip van:

 

– Lijst beschrijving
– Instellingen
– Aanmeldingsbeleid
– Maximale lengte van een bericht
– Moderators
– Veel meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *