fbpx

Error: The partner did not specify the domain to relay the emails

Deze foutmelding komt vaak voor wanneer de routing niet goed staat.

In het gedeelte E-mailrouting op de pagina met gebruikersinformatie kunt u specificeren waar e-mails geadresseerd aan die gebruiker moeten worden bezorgd. E-mail wordt standaard bezorgd in het postvak IN van Gmail van de ontvanger en op eventuele extra bestemmingen die zijn opgegeven voor het domein (en die zijn ingesteld met de opties voor e-mailrouting op domeinniveau). U kunt de e-mail ook doorsturen naar aanvullende e-mailadressen.

Ga als volgt te werk om aan specifieke ontvangers geadresseerde berichten door te sturen:

 1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.
 2. Ga naar het gebruikersaccount. U kunt dit doen door te zoeken of te bladeren:
  • Zoeken: geef de gebruikersnaam op in het zoekvak boven aan de Google-beheerdersconsole en klik vervolgens op Accounts zoeken.
  • Bladeren: klik op Gebruikers. Als u een organisatiestructuur heeft gemaakt, selecteert u een organisatie-eenheid in de organisatiestructuur aan de linkerkant.
 3. Klik op het gebruikersaccount om de pagina met gebruikersinformatie weer te geven.
 4. Klik op Account.
 5. Klik in de sectie E-mailrouting op Nog een bestemming toevoegen.
 6. Geef in het tekstvak in de nieuwe rij het e-mailadres op waarnaar de berichten van deze gebruiker moeten worden doorgestuurd.
  U kunt geen e-mail doorsturen naar een e-mailadres dat door G Suite wordt gehost. Hieronder vallen andere adressen in uw domein. Als u e-mail van een gebruiker wilt doorsturen naar een G Suite-adres, moet de gebruiker een doorstuuradres instellen in zijn Gmail-account.
 7. Schakel het selectievakje SMTP-envelop wijzigen uit als u niet wilt dat de G Suite-mailserver bij het doorsturen van mail het adres van de ontvanger bijwerkt. Het veld ‘Aan:’ van het doorgestuurde bericht wordt door de e-mailserver van G Suite standaard gewijzigd in het e-mailadres dat u heeft opgegeven bij stap 5. Als de e-mailserver bijvoorbeeld een bericht doorstuurt dat is geadresseerd aan gebruiker@example.com naar gebruikerX@aanvullende_bestemming.com, wordt het veld ‘Aan:’ bijgewerkt naar gebruikerX@aanvullende_bestemming.com. Schakel het selectievakje uit als u wilt dat het doorgestuurde bericht in het nieuwe postvak IN wordt weergegeven met het oorspronkelijke adres gebruiker@example.com in het veld ‘Aan:’.
 8. Als u niet wilt dat de e-mail van deze gebruiker wordt doorgestuurd naar aanvullende bestemmingen die voor het hele domein zijn ingesteld, haalt u het vinkje weg voor Routes overnemen van domein. Bestemmingen op domeinniveau worden ingesteld op de pagina E-mailinstellingen. In de meeste gevallen is het niet nodig het vinkje uit dit selectievakje te verwijderen.
 9. Als u wilt voorkomen dat e-mail van deze gebruiker wordt bezorgd in zijn postvak IN van Gmail, haalt u het vinkje weg voor E-mail van G Suite.
  Opmerking: selecteer ten minste één van de selectievakjes onder Bestemming:. Als u dat niet doet, wordt er geen e-mail bezorgd voor deze gebruiker. Als de gebruiker deel uitmaakt van een organisatie-eenheid waarvoor niet-Gmail-postvakrouting is geconfigureerd, controleert u of het selectievakje E-mail van G Suite is aangevinkt.
 10. Klik op Wijzigingen opslaan.

Het duurt maximaal een uur totdat de wijzigingen in alle systemen van Google zijn doorgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *