fbpx

Automatisch je DirectAdmin backups in Dropbox

Het zou je maar gebeuren, server crashed en je bent al je bestanden kwijt. In mijn geval waren dit bijna 40 kleine website’s. Balen. Gelukkig had ik enkele dagen daarvoor Dropbox op deze server geinstalleerd, hierdoor kon ik met een handje vol met linux commando’s mijn users direct op een andere server terugzetten.

Log eerst in via SSH als root. Dit kan bijvoorbeeld via het programma Putty en op een Mac via bijvoorbeeld de Mac Terminal.

——–
Ga naar de root map en download daar Dropbox voor Linux. Dit gaat via de volgende commando: (cd ~ zorgt dat je in de root map komt, wget … download Dropbox voor Linux)

32bit
[code]cd ~ && wget -O – “https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86” | tar xzf -[/code]

64 bit
[code]cd ~ && wget -O – “https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86_64” | tar xzf – [/code]

——–
Run Dropbox, dit gaat via het volgende commando:

[code]~/.dropbox-dist/dropboxd & [/code]

Vervolgens krijg je als het goed is te zien dat server niet gekoppeld is, en een url. Kopieer de url, open hem via je browser, en volg de stappen. Als alles goed is gegaan, is daarna je server gekoppeld.

——–
Stel nu je DirectAdmin back-ups in, bijvoorbeeld elke nacht om 0:00, hier ben je vrij in. Op de screenshot is te zien hoe het (ongeveer) ingevuld moet worden.

——–
Maak een cronjob met de volgende waarde, voor elke nacht om ongeveer een uur later dan de back-up tijd. De cronjob zorgt ervoor dat elke keer nadat de back-ups zijn gemaakt, de back-ups map en de Dropbox map worden gesynchroniseerd. Vervolgens zorgt het nog draaiende proces van Dropbox ervoor dat die map weer wordt gesynct met Dropbox.

[code]cp -r /home/admin/admin_backups /root/Dropbox >/dev/null 2>&1[/code]

 

——–
Als het goed is, werken je Dropbox-backups nu en kun je ze overal benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *