fbpx

HTML aanpassen

HTML, of HyperText Markup Language, is de taal die webbrowsers vertelt hoe ze een pagina kunnen tonen. Bijvoorbeeld, naar <b>bold</b> text in HTML, zult u starten met de <b> markering en eindigen met </b>. Alles tussen deze markeringen zal dikgedrukt zijn (de bezoekers zullen geen < b></b > zien). Wanneer iemand www.yourdomain.com bezoekt, hebben zij eigenlijk toegang tot de index.html file in uw hoofd website map.

Editing van HTML vereist software die specifiek voor deze taak wordt ontworpen. De voorbeelden omvatten Microsoft FrontPageHotDog Professional, and Macromedia Dreamweaver.  Er zijn ook shareware en freeware HTML editors verkrijgbaar bij populaire downloadsites zoals download.com.  

Zelfs de beste HTML editors software kan verwarrend zijn voor beginners. Als u onder deze categorie valt, stellen wij voor om gebruik te maken van een online site bouwer/HTML generator. Kennis van HTML is niet vereist– de online site bouwers stellen u vragen en vormen dan een website die op die informatie wordt gebaseerd. Sommige site bouwers staan u toe om de site te controleren, plaatjes in te voegen, scripts, e.d. op te nemen. De meeste site bouwers zijn gratis, maar de meer ervaren bouwers kunnen een toegangsprijs berekenen. Sommige gratis site bouwers bevatten:

http://www.uweb.ucsb.edu/generator/basic.php

http://www.3zweb.com/free/index2.htm

http://www.searchbliss.com/free_web_tools_html.htm

http://www.applelinks.com/tools/webpage.shtml

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *