fbpx

Mijn server verstuurt spam, wat kan ik hier tegen doen?

Als er spam van jouw server wordt verstuurd, word je altijd op de hoogte gebracht door onze techneuten. Wij proberen zoveel mogelijk informatie te verstrekken, zodat je het probleem kunt verhelpen.

Logs bekijken
Zelf kun je, wanneer je vermoedt spam te versturen, de access-logs controleren op POST-requests. Hieronder zie je een voorbeeld van een POST-request. De bestandslocatie van het script zie je in deze regel ook terug, namelijk ‘/mailer.php’. Op deze manier kun je het formulier terugvinden waar misbruik van wordt gemaakt.

1.2.3.4 – – [20/Jan/2016:14:20:06 +0200] “POST /mailer.php HTTP/1.1” 200 20 “-” “Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0” voorbeelddomein.nl

E-mailscript beveiligen
Om te voorkomen dat er spam wordt verstuurd via jouw e-mailscript ,is het van belang dit goed te beveiligen. Voor het beveiligen van jouw e-mailscript raden wij je aan naar veilige oplossingen te zoeken op fora, zoekmachines en online communities.

Is jouw e-mailscript of een module van de website niet langer in gebruik? Dan raden wij aan de module of het script te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *