fbpx

Mijn domeinnaam is in quarantaine geplaatst, wat nu?

Uw domeinnaam is in quarantaine geplaatst omdat hij verwijderd is. Verwijderde namen worden 40 dagen in quarantaine geplaatst, maar kunnen gedurende deze periode nog op elk moment gereactiveerd worden. Tijdens de quarantaineperiode werken websites of e-mailadressen die aan de domeinnaam zijn gekoppeld niet meer. Zodra de quarantaineperiode is verstreken, worden de domeinnamen vrijgegeven en kunnen ze door iedereen worden geregistreerd, op basis van het principe wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Er zijn drie redenen om een domeinnaam te verwijderen:

  • De domeinnaamhouder wil de naam niet meer. In dat geval dient de quarantaineperiode van 40 dagen als afkoelperiode. De naam kan binnen deze periode nog gereactiveerd worden als de domeinnaamhouder zich bedenkt en de naam toch wil houden.
  • De domeinnaamhouder heeft de verlengingskosten niet betaald en zijn registrar heeft de naam moeten verwijderen vanwege uitstaande facturen. Na 40 dagen quarantaine wordt de naam vrijgegeven voor algemene registratie op basis van het principe wie het eerst komt, die het eerst maalt, tenzij de domeinnaamhouder de naam vóór dat moment wil reactiveren.
  • De domeinnaam is door EURid ingetrokken omdat de domeinnaamhouder niet voldoet aan de criteria om voor registratie in aanmerking te komen. Ingetrokken domeinnamen kunnen enkel door EURid gereactiveerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *