fbpx

Waarom een .amsterdam domeinextensie?

Amsterdam is een wereldstad. Razend populair onder toeristen en in het bedrijfsleven. Wat is er nu mooier dan jouw bedrijf onder de aandacht te brengen met een domeinnaam die eindigt met .amsterdam?

Een paar voorbeelden: Registreer jouw straat of plein. Bijvoorbeeld: leidseplein.amsterdam – Claim hét restaurant van Amsterdam te zijn. Bijvoorbeeld: restaurant.amsterdam – Of maak het Engelstalig en speels: ilove.amsterdam

De introductie van “.amsterdam” is onderdeel van een wereldwijde trend. Naast Amsterdam hebben Londen, New York, Berlijn en talloze andere wereldsteden met groot succes hun eigen domeinnaam beschikbaar gesteld.

Deze nieuwe extensies geven ruimte aan economische groei en digitale identiteit. Zowel bedrijven als particulieren in de genoemde wereldsteden, en recenter ook in de provincie Friesland (.frl), blijken zeer grote belangstelling te hebben om op die extensies hun digitale diensten en winkels (verder) te ontwikkelen.

.amsterdam pioniers

Op 27 maart 2015 gingen de eerste .amsterdam pioniers live. Dit waren enkele instanties die zich vooraf hadden aangemeld en daarmee als eerste het recht kregen om de .amsterdam domeinnaam te registreren, waaronder: de Gemeente Amsterdam (gemeente.amsterdam), TEDx (tedx.amsterdam) en ID&T, grondlegger van onder meer de Sensation evenementen (dance.amsterdam).

Registry .amsterdam domeinnaam

Meer weten over over .amsterdam? Kijk alvast op nic.amsterdam of op onze speciale .amsterdam pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *