fbpx

Hoe verkoop je je website?

Hoe verkoop je je website?

Het kan gebeuren, je raakt de passie voor je website kwijt. Je hebt hard aan deze website gewerkt en hebt er een mooi maandelijks bedrag uit kunnen krijgen, of je hebt een site gemaakt met het doel om deze te verkopen? Wat de rede ook is, je wilt je website verkopen, en daar gaat dit artikel je mee helpen.

Bereid je website voor.

Een winstgevende website opzetten kost meer tijd dan je waarschijnlijk gedacht had. Je hebt eindelijk adverteerders of verdient geld met affiliate links.

Om een hoge prijs voor je website te krijgen moet het uiterlijk netjes en verzorgd eruit zien. Een koper wilt geen losse lelijke div’jes zien. Alles moet kloppen.

Zorg ervoor dat er over je gehele website een duidelijk layout is, dus; overal dezelfde koptekst, CTA knoppen.

Verbeter de inkomsten op je website.

De koper wilt graag een stijgende lijn in de inkomsten van je website zien. Dit kan je bereiken door hogere bedragen te vragen aan de adverteerders of om meerdere adverteerders uit te nodigen om te adverteren. Mijn ervaring is dat het toevoegen van affiliate links veel kleine micro payments kan verzorgen, neem hiervoor eens een kijkje bij TradeTracker.

Zorg voor meer inkomende links (bronnen).

Waarschijnlijk komt de grootste bron van bezoekers vanuit een kanaal (bijv social media) of betaalde websites. Zorg ervoor dat wanneer je website te koop zet je meerdere ‘natuurlijke’ refferals hebt.

Zorg dat alles automatisch gaat of kunnen gaan.

Een koper wilt geen extra werk kopen. Zorg er daarom voor dat je website volledig automatisch kan werken (denk hierbij aan geautomatiseerde berichten, sociale media en misschien zelfs advertenties). Ook is een user generated content website zeer aantrekkelijk omdat veel van de inhoud van de website wordt gemaakt door echte bezoekers.

Kies het juiste platform om je website te verkopen.

Wanneer je website er netjes uitziet, je veel actieve bezoekers hebt en een prijs is gedachte hebt is het tijd om de website daadwerkelijk te verkopen.
Er zijn meerdere online plekken waar je je website kan verkopen maar de beste zijn Flippa en Empire Flippers. Dit zijn voornamelijk engelstalige marktplaatsen. Voor Nederlandse website’s zijn er geen goede plekken, misschien een idee om er een op te zetten ;-)?

Heb jij al vaker website’s verkocht en heb je tips voor andere plaats deze dan in de comments. Mijn dank voor jouw kennis is eeuwig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *