fbpx

Beperking looptijd SSL naar 1 jaar

Zoals eerder dit jaar aangekondigd, accepteren de meeste browsers vanaf 1 september 2020 geen SSL certificaten meer met een geldigheid langer dan een jaar. Als gevolg hiervan worden certificaten met een looptijd langer dan 13 maanden vanaf 18 augustus 2020 niet meer uitgegeven. SSL certificaten die voor 1 september 2020 zijn uitgegeven met een langere looptijd, blijven wél ondersteund gedurende hun looptijd. In deze mail informeren we je graag over de mogelijkheden.

Tot 18 augustus

Certificaten met een langere looptijd beperken de benodigde beheertijd en de jaarlijkse kosten. Wil je hiervan profiteren? Tot 18 augustus 2020 kun je nog reguliere 2-jarige certificaten nieuw bestellen, of binnen 100 dagen aflopende certificaten voor 2 jaar verlengen. De resterende looptijd van het oude certificaat wordt bij het nieuwe certificaat opgeteld, je klanten verliezen hierbij dus geen looptijd. Een certificaat dat per 1 oktober verloopt, kun je dus nu al verlengen. De resterende dagen dat het certificaat op het moment van verlenging nog geldig is, worden extra toegevoegd aan de nieuwe looptijd van 2 jaar.

Vanaf 18 augustus

Sectigo lanceert “Subscription SSL”, hiermee kun je blijven profiteren van de commerciële voordelen van certificaten met een langere looptijd. Het SSL abonnement is verkrijgbaar met alle soorten Sectigo SSL, vanaf 2 tot maximaal 5 jaar. Een abonnement geeft prijsvoordeel, zo betaal je bijvoorbeeld bij een 5-jarig abonnement maar voor 4 jaar. Naast het prijsvoordeel scheelt dit je klanten ook het jaarlijkse keuzemoment; ze hoeven zich voor een langere periode nergens zorgen over te maken. De technische levensduur van een certificaat zal gedurende het abonnement wel jaarlijks verlengd moeten worden.

Wij gaan Subscription SSL gefaseerd aanbieden. Vanaf 18 augustus verwerken wij bestellingen voor certificaten met een 2-jarige looptijd automatisch als een 2-jarig abonnement. Dit geldt momenteel alleen nog voor bestellingen die via de Servermeister API gedaan worden, en niet voor bestellingen via het Control Panel. De prijs voor een 2-jarig abonnement is gelijk aan de prijs voor een certificaat met een 2-jarige looptijd. Hoe je Subscription SSL kunt gaan aanbieden lees je hier.

We zullen je direct informeren zodra de 3-, 4- en 5-jarige abonnementen ook beschikbaar zijn, en de abonnementen aan te vragen zijn via het Control Panel.

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt!

Dit bericht is gepost in SSL. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *